newsdog Facebook

Daily GK & Current Affairs Quiz(8-11-2017) For IAS, Ssc, Railways, Bank PO Etc

Munish 2017-11-09 17:19:20

Nowadays Gk is very important if you have to qualify any Interance exam. So here we will provide you MCQ's that are asked in exams. So In this Platform , we will provide you the daily Model test paper questons that are asked in Civil Services, Ssc, Upsc, Psc, and other Interance Exams. Don't Forget To Click The Follow Button

GK & Current Affairs Quiz: November 08, 2017


1.The 2nd edition of India International Cherry Blossom festival has started in which state?
[A] Odisha
[B] Mizoram
[C] Jammu & Kashmir
[D] Meghalaya

2.Who has won the 2017 men’s singles National Badminton Championships?
[A] Kidambi Srikanth
[B] Pranaav Jerry Chopra
[C] H S Prannoy
[D] Kashyap Parupalli

3.Which country to host the Organic World Congress (OWC) – 2017?
[A] Turkey
[B] India
[C] China
[D] Israel

4.The Indo-Bangladesh joint military exercise “Sampriti-7” has started in which of the following states?
[A] Meghalaya and Mizoram
[B] Tripura and West Bengal
[C] Assam and Odisha
[D] Nagaland and Arunachal Pradesh

5.Which state will be the first state to use EVMs with VVPAT machines on all booths during assembly elections?
[A] Gujarat
[B] Himachal Pradesh
[C] Madhya Pradesh
[D] Rajasthan

6.Which Indian organization has developed sub-sonic cruise missile ‘Nirbhay’, which is successfully test fired recently?
[A] BARC
[B] Bharat Earth Movers
[C] ISRO
[D] DRDO

7.The Nokrek National Park (NNS) is located in which state?
[A] Arunachal Pradesh
[B] Meghalaya
[C] Jammu & Kashmir
[D] Sikkim

8.Which city is hosting the 20th International Children’s Film Festival of India (ICFFI)?
[A] Hyderabad
[B] New Delhi
[C] Lucknow
[D] Chennai

9.Mary Kom has won gold medal in which category at 2017 Asian women’s Boxing Championships?
[A] 52kg category
[B] 57kg category
[C] 48kg category
[D] 42kg category

10.Who has been awarded with the Israel’s 2018 Genesis Prize?
[A] Michael Bloomberg
[B] Itzhak Perlman
[C] Anish Kapoor
[D] Natalie Portman


Answers :

1. (d) 2. (c) 3. (b) 4. (a) 5. (b)

6. (d) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (d)


So If you like our post then please like it, share it, and also if you have any queries then comment on it. Guys if you want our daily updates then don't forget to click the follow button.

Image Copyright: google